Casestories, der belyser de konsekvenser som omsorgssvigt og barndomstraumer har med hensyn til neurale og adfærdsmæssige forstyrrelser, samt sociale og psykiske problemer. Til psykologer, psykiatere og andre interesserede i behandlingen af traumatiserede børn.
Gennem klientberetninger fortæller Bruce Perry, børnepsykiater og mangeårig forsker i barndomstraumer, om børn, han har haft i behandling, og om egen faglige udvikling. Børnene er misrøgtede, omsorgssvigtede, har været udsat for overgreb, eller har fx set deres forældre blive myrdet. I beretningerne belyser BP videnskabelige teorier om hjernens udvikling, og den neurosekventielle metode (Neurosequential model of therapeutics NMT) han anvender i sin terapi. Han viser hvordan terapeutisk intervention i arbejdet med traumatiserede børn kan gøres mere målrettet.
De indsigtsfulde og hjerteskærende beretninger om ekstremt traumatiserede og stressede børn og det terapeutiske arbejde med dem kan læses af både fagfolk og lægmænd. Bogen er ordrig, men let læst.
I forhold til 1. udgave af Drengen, der voksede op som hundMentalisering i mødet med udsatte børn er der i denne 2. udgave tilføjet et nyt kapitel, arbejdsspørgsmål til behandlere, kommentarer og efterord af psykolog Jesper Birck om BP's behandlingsmetode. Mentalisering i mødet med udsatte børn er en guide til professionelle, der kommer i berøring med traumatiserede børnI forhold til 1. udgave af Drengen, der voksede op som hund er der i denne 2. udgave tilføjet et nyt kapitel, arbejdsspørgsmål til behandlere, kommentarer og efterord af psykolog Jesper Birck om BP's behandlingsmetode. er en guide til professionelle, der kommer i berøring med traumatiserede børn.