Bøger / faglitteratur

Efter Gud : det 20. århundredes fortabte generationer og meningsløsheden


Beskrivelse


Med det 20. århundredes generationsforståelse i centrum, undersøges sammenhængen mellem autoritetstabet i århundredets første halvdel og ungdomsoprøret i anden halvdel samt de ødelæggende følgevirkninger, der ifølge forfatteren gennemsyrer de vestlige samfund i dag.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 22. apr. 2020

Skarp analyse af 1968-ideologien og dens mange ødelæggende følgevirkninger, som gennemsyrer de vestlige samfund i dag. For læsere med interesse for dansk og vestlig kultur.

Henrik Jensen har skrevet en række bøger, bl.a. Ofrets århundredeDerfra vores verden går og Derfra vores verden går. Nu følger han op med et værk, der beskriver opløsningen af traditionerne og nedbrydningen af samfundshierarkierne i de vestlige samfund. Opløsningen er sket gradvis siden 1. verdenskrig og fik for alvor vind i sejlene med 1968-ideologien. Jensen beskriver de mange forløbere for oprøret og zoomer især ind på de negative konsekvenser det fik i bl.a. sociale og politiske sammenhænge. Når vi i dag lever i en tid med tiltagende egocentri, normløshed, relativisme og masseføleri, så skyldes det ifølge Jensen 1968, og hans diagnose er, at borgerne i de vestlige lande nu må besinde sig på traditionen og kristendommen. Sker det ikke, vil Vesten, som vi kender den, ophøre med at at eksistereHenrik Jensen har skrevet en række bøger, bl.a. Ofrets århundrede og . Nu følger han op med et værk, der beskriver opløsningen af traditionerne og nedbrydningen af samfundshierarkierne i de vestlige samfund. Opløsningen er sket gradvis siden 1. verdenskrig og fik for alvor vind i sejlene med 1968-ideologien. Jensen beskriver de mange forløbere for oprøret og zoomer især ind på de negative konsekvenser det fik i bl.a. sociale og politiske sammenhænge. Når vi i dag lever i en tid med tiltagende egocentri, normløshed, relativisme og masseføleri, så skyldes det ifølge Jensen 1968, og hans diagnose er, at borgerne i de vestlige lande nu må besinde sig på traditionen og kristendommen. Sker det ikke, vil Vesten, som vi kender den, ophøre med at at eksistere.

Skarp og velformuleret kritik af den antiautoritære 1968-ideologi, som de fleste vil blive klogere af at læse.

Rune Lykkebergs Vesten mod VestenKræv det umuligeElementarpartikler er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts Kræv det umulige har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i ElementarpartiklerRune Lykkebergs Vesten mod Vesten er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i ElementarpartiklerRune Lykkebergs Vesten mod Vesten er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts Kræv det umulige har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i .


litteratursiden.dk

d. 7. juni 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. juni 2020

En skarp og velskrevet bog om ungdomsoprøret, forløberne og senfølgerne. Henrik Jensen træder på et par ømme tæer undervejs, og hans bog er god at få forstand af. Forfatteren er historiker, og denne b...


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2020

af

af

Niels Lillelund (f. 1965)

d. 26. apr. 2020


Politiken

d. 22. apr. 2020

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 22. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 24. apr. 2020

af

af

Peter Nedergaard

d. 24. apr. 2020


Kristeligt dagblad

d. 25. apr. 2020

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 25. apr. 2020


Weekendavisen

d. 24. apr. 2020

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 24. apr. 2020