Skarp analyse af 1968-ideologien og dens mange ødelæggende følgevirkninger, som gennemsyrer de vestlige samfund i dag. For læsere med interesse for dansk og vestlig kultur.
Henrik Jensen har skrevet en række bøger, bl.a. Ofrets århundredeDerfra vores verden går og Derfra vores verden går. Nu følger han op med et værk, der beskriver opløsningen af traditionerne og nedbrydningen af samfundshierarkierne i de vestlige samfund. Opløsningen er sket gradvis siden 1. verdenskrig og fik for alvor vind i sejlene med 1968-ideologien. Jensen beskriver de mange forløbere for oprøret og zoomer især ind på de negative konsekvenser det fik i bl.a. sociale og politiske sammenhænge. Når vi i dag lever i en tid med tiltagende egocentri, normløshed, relativisme og masseføleri, så skyldes det ifølge Jensen 1968, og hans diagnose er, at borgerne i de vestlige lande nu må besinde sig på traditionen og kristendommen. Sker det ikke, vil Vesten, som vi kender den, ophøre med at at eksistereHenrik Jensen har skrevet en række bøger, bl.a. Ofrets århundrede og . Nu følger han op med et værk, der beskriver opløsningen af traditionerne og nedbrydningen af samfundshierarkierne i de vestlige samfund. Opløsningen er sket gradvis siden 1. verdenskrig og fik for alvor vind i sejlene med 1968-ideologien. Jensen beskriver de mange forløbere for oprøret og zoomer især ind på de negative konsekvenser det fik i bl.a. sociale og politiske sammenhænge. Når vi i dag lever i en tid med tiltagende egocentri, normløshed, relativisme og masseføleri, så skyldes det ifølge Jensen 1968, og hans diagnose er, at borgerne i de vestlige lande nu må besinde sig på traditionen og kristendommen. Sker det ikke, vil Vesten, som vi kender den, ophøre med at at eksistere.
Skarp og velformuleret kritik af den antiautoritære 1968-ideologi, som de fleste vil blive klogere af at læse.
Rune Lykkebergs Vesten mod VestenKræv det umuligeElementarpartikler er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts Kræv det umulige har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i ElementarpartiklerRune Lykkebergs Vesten mod Vesten er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i ElementarpartiklerRune Lykkebergs Vesten mod Vesten er ligeledes en bredt udfoldet samtidsdiagnose, mens Peter Thielsts Kræv det umulige har et mere afgrænset perspektiv på de idéer og opbrud i anskuelser, der gik forud for '68. Houellebecq tegner i sine tankevækkende romaner ofte et dystert billede af '68-generationen og dens børn, fx i .