Emojis set i et kommunikationsperspektiv. For kommunikationsfolk, men også alle almindelige mennesker, der vil blive klogere på, hvordan de små tegn påvirker vores indbyrdes kommunikation.
Det er et nyt kommunikationssystem, der har set dagens lys, og det er den relationelle del af vores kommunikation, det påvirker. Emojis er sociale redskaber, der aktiverer os og påvirker vores følelser. Vi får et hurtigt historisk tilbageblik til oldtidens billedsprog, hieroglyfferne, og den moderne del af historien i 1982, hvor den første smiley fødtes. Den kan både intensivere og modificere skriftlige ytringer og på en måde erstatte det kropssprog, vi mangler i den situation. Der findes tre typer af emojis, hvis billeder er inspireret af den japanske mangategnestil. Vi hører om, hvordan Unicodekonsortiet ratificerer nye emojis, og får henvisning til emojipedia.org, hvor man kan se og læse om dem alle.
Meget interessant bog, hvor det lille pudsige begreb sættes ind i en kommunikationsteoretisk sammenhæng, og hvor man pludselig får øjnene op for, hvor stor betydning, den har i vores daglige skriftlige omgang med hinanden. Meget let læst som de fleste i "Tænkepauser"-serien, og der er et væld af små eksempler, der gør det hele meget genkendeligt. Værd at læse for alle.
Første bog for voksne om emnet. For unge findes Emojipædi, som er en slags ordbog over en masse emojis, og som også indeholder en lille indledende tekst om fænomenet.