For læsere af den ældre årgang, som gerne vil læse korte erindringsskitser om de år, de selv har levet i.
De 20 forfattere fra Dansk Forfatterforenings Seniorgruppe fortæller erindringer om en dag, der har gjort et særligt indtryk på dem, eller som har fået en særlig betydning for deres liv. Alle fortæller de om en oplevelse fra perioden, da de var mellem 17 og 25 år. Forfatterne er både kendte og mere ukendte som Knud Sørensen, Sten Hegeler, Mogens Eilertsen, Carl Frederik Garde, Karen Marie Zimsen, Vagn Steen, Ingerlise Kofoed, Ellen Heiberg m.fl. For mange af bidragyderne har besættelsestiden, hvor mange har oplevet nogle dramatiske begivenheder, haft en afgørende betydning for deres liv. Ellers fortælles om mange personlige oplevelser som fx den første forelskelse, forældrenes skilsmisse m.v. Bogen sluttes med en efterskrift i digtform af Ellen Heiberg med titlen: Der er dage som jeg husker. Erindringerne er illustreret med sort/hvide portrætfotografier af forfatterne dengang og nu og nogle private fotografier.
Bogen kan supplere antologier i erindringsgruppen 99.1, som fx Min barndom fra 2005 og Det glade hjerte lever længst fra 2007.
Små positive, både sjove og alvorlige erindringsglimt fra forfatternes liv, som kan være personlige eller historisk interessante beretninger. De enkelte erindringers korte form gør dem velegnet til oplæsning.