Books / nonfiction

En fortælling om skabelsen, historien og skæbnen : et bidrag til politisk dannelse og personlige livsanskuelser i det 21. århundrede


Description


En politisk bredt anlagt natur- og verdenshistorisk fortælling fra Big Bang frem til det 21. århundrede, skrevet af cand. mag. i samfundsfag og historie og fhv. skoleborgmester i København for Enhedslisten.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 24. July 2013

By

By

Poul Flou Pedersen

d. 24. July 2013

Til politisk og historisk interesserede læsere, der især gerne vil læse verdenshistorie med venstreorienterede briller. Bogen er også meget relevant i undervisningen i historie og samfundsfag på gymnasieniveau og op.

Per Bregengaard (PB) huskes nok især for sine år som borgmester, da han repræsenterede Enhedslisten på Københavns rådhus. I sit civile liv er han gymnasielærer på Køge Gymnasium, hvor han underviser i samfundsfag og historie. I forordet til sin nye bog, der er på langt over 600 sider uden en eneste illustration, erkender han selv, at han er ude "i et halsbrækkende skriveri". Men så mange sider er vel også nødvendige, når man som PB genfortæller hele verdenshistorien! Målet for ham er at "bidrage til en politisk dannelse og politiske livsanskuelser ikke mindst for socialister i 21. århundrede". Uanset hvilken politisk orientering, man har, så er det en stor fornøjelse at læse PB's letflydende og interessante tekst, hvor han udlægger sine fortolkninger af de samfundskræfter, der bringer historien videre frem. Eksempelvis giver han et spændende bud på nomadefolkenes betydning for de historiske forandringer i Europa. Meget tilfredsstillende forlagsarbejde med omhyggelig korrektur og gode registre.

Den engelske historiker Eric Hobsbawn, som vi på bibliotekerne kender for hans omfattende Ekstremernes århundrede, er også venstreorienteret i sin grundopfattelse.

Per Bregengaards socialistiske syn på verdenshistorien er interessant for alle folkebiblioteker.


Social kritik

Årg. 25, nr. 136 (2013)

By

By

Karen Ellen Spannow

Årg. 25, nr. 136 (2013)