Realistisk dansk samtidsroman om Benjamin, der smugler den afghanske bådflygtning, Vahid, til Danmark. Historien om Benjamins opvækst hos rige, selvoptagede forældre vil tiltale læsere af familieromaner, og bogen er velegnet til debat om flygtninge/indvandrere.
Benjamin flakker rundt i Europa for at finde sig selv, da han på Lampedusa bliver konfronteret med bådflygtninge. Vahid er den eneste overlevende i en båd. I Danmark gør Vahid alt for at blive en god flygtning, mens Benjamin forsøger at hjælpe ham og samtidig skabe sig sit eget liv og forsone sig med familien. Faren er en excentrisk filminstruktør, der stadig formår at manipulere med familiens medlemmer. Bogen refererer mange udtalelser om flygtninge i Danmark.
Et dramatisk skæbnedrama med fokus på det psykologiske og det sociale. Romanen kommer godt rundt om følelsen af at være fremmed gennem Benjamin og Vahid og deres forskellige livssituationer. Benjamin er ikke helt aldersmæssig troværdig, men familiens uhyggelige magtspil og medlemmernes higen efter opmærksomhed afdækkes fint, samtidig med at der tegnes et troværdigt billede af livet som asylansøger.
I De uroligePolitisk romanFamilien KammerSortehusene fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer .