Bøger / skønlitteratur / roman

Det forsvundne spædbarn : semi-krimi


Beskrivelse


På en byggeplads i Odense dukker skelettet af et lille barn op. Da liget kan være op til 40 år gammelt, samler opmærksomheden sig om en tragisk spædbarnsbortførelse, hvor drengen Grynt aldrig blev fundet. Men sagen er ingenlunde glemt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 9. mar. 2017

Et skelet af et lille barn dukker op af jorden på en byggeplads i Odense. Det makabre fund planter rystelser - ikke mindst hos den gruppe af mennesker, der var tæt på en spædbarnsbortførelse 40 år tidligere. For læsere der værdsætter lokalkolorit og psykologisk tæthed i en realistisk krimi.

Romanen er inspireret af en virkelig, stadig uopklaret bortførelse i 1966 i Odense. I romanens virkelighedsoptik handler det om spædbarnet Grynt, der i Odense blev hevet op af sin barnevogn og bortført under stor mediebevågenhed. Interessen for tilbageblik på netop denne sag bliver massiv efter fundet af et spædbarnslig i en udgravning 40 år senere. Politistyrken inkluderer også nyansatte Gustav, og han finder hurtigt ud af, at den gamle sag slet ikke er glemt i de involveredes bevidsthed, og at de faktisk stadig er dybt berørte. Mens historien kringler sig baglæns, bliver Gustavs egen person sat uventet i spil. Forfatteren er lærer og psykolog og har flere bøger bag sig.

En semi-krimi kalder forlaget bogen, og det er en god betegnelse. For nok er der begået en forbrydelse, men det er ikke den som sådan eller en spændende opklaring, der sættes spot på. Det er mere en tragisk historie fra hverdagen med realistiske personskildringer og et blik på, hvordan spædbarnsbortførelsen satte sig spor i og forandrede alle involverede. Let læst og enkelt skrevet.

Dansk hverdagsrealisme er også en del af fascinationen hos Egholm, Blædel og Grue.