Bogen har et akademisk sigte, men avistegningerne og en del af kommentarerne vil nok kunne anvendes bredere af opgaveskrivere der har Muhammed-krisen som emne.
Bogen er katalog for en udstilling på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek ved Københavns Universitet. Den gengiver i helsides-format 22 "dagens tegninger" fra danske aviser der kommenterer Muhammed-krisen. De vises kronologisk fra den første i oktober 2005 til den sidste fra februar 2008. Professor Lene Hansen fortæller til indledning om et forskningsprojekt om "Visuel Sikkerlighedsgørelse" der tager udgangspunkt i krisen, og som afslutning præsenterer adjunkt Mette Buchardt endnu et forskningsprojekt om skolens produktion af "muslimskhed" med udgangspunkt i citater fra elever og lærere, der også vises på udstillingen.
Kort tid efter balladen om tegningerne kom der et par alment tilgængelige titler der gennemgik krisens forløb og baggrund, bl.a. Per Bech Thomsens Muhammedkrisen : hvad skete der, hvad har vi lært?, 2006. I Danmark og de fremmede : om mødet med den arabisk-muslimske verden, 2009, lægger en række forskere op til debat, også i en let tilgængelig form.
Et udstillingskatalog der gengiver danske avisers "dagens tegning" der har Muhammed-krisen som tema, og som endvidere præsenterer to forskningsprojekter der tager udgangspunkt i krisen.