Debatbog der henvender sig til naturfagslærere, men den kan også anvendes af andre lærere og studerende - særligt første kapitel, der indeholder nogle generelle betragtninger om evaluering. Bogen kan også læses af bestyrelsesmedlemmer og bruges som oplæg til pædagogiske arrangementer.
Tre seminarielærere har skrevet artiklerne i bogen. Grundholdningen er, at evaluering skal være en god og fremadrettet oplevelse for eleven. Der indledes med nogle generelle betragtninger og herefter omtales naturfagene hver for sig. Læseren får en historisk gennemgang af evaluering i fagene og den nuværende prøveform diskuteres. Multiple-choice prøveformen falder ikke i forfatternes smag. Der argumenteres for, at prøveformen vil afspejle sig i den daglige undervisning. Risikoen er, at man derved ødelægger den kultur, der skaber unge med en lang række bløde kompetencer. Ikke at der skrives mod grundlæggende viden, men undervisning og evaluering skal gerne udvikle mere end det. Evaluering i dagligdagen bliver også behandlet.
Serien Faglighed, test og evalueringskultur søger også at skabe debat om prøveformen. Den er fra 2008, og der er sket en del siden da.
Mange interessante holdninger, som kan skabe godt udgangspunkt for debat og eftertanke.