Som forfatterens debutroman Fra dag et henvender romanen sig til yngre læsere af ny dansk litteratur. Med en let tone og mundrette replikker giver den et rigtig godt og nutidigt billede af et ungt par, der overvinder deres krise.
Romanen handler om et ungt dansk par, der har mistet deres lille datter; for at få det hele på afstand rejser de til Norge og bosætter sig i en lille flække, hvor manden Lars får et lægevikariat. Miriam er illustrator og har fået til opgave at tegne til en billedbog om får; det går der bare ged i. De har tydeligtvis ikke fået bearbejdet deres sorg og at flygte og prøve at glemme hjælper bare ikke. Lars og Miriam oplever derfor en krise i deres forhold, som lillebyens klaustrofobiske omgivelser på ingen måde gavner. Og dog, for der er jo lægesekretæren Kristin og bjergvandreren Terje, som får rørt lidt op i gryden.
Sæt læsere, der har læst Henriette Møllers Jelne på sporet af Ina Merete Schmidt. Det vil være et godt match.
Selv om romanens emne om spædbarnsdød er alvorligt, er der intet knugende eller trist over bogen. Det unge pars storbyliv står i kantet og lammende kontrast til lillebylivet, hvor Lars dog hurtigt falder på plads i kraft af sin lægelige autoritet, men hvor man ser med mistro på den unge kvinde uden noget ordentligt arbejde. Med en underliggende humoristisk tone får forfatteren formidlet konflikter og kriser på en lettilgængelig og realistisk måde - og selv fårene får skikkelse.