Bogen er i sit sprog og abstraktionsniveau henvendt til akademikere og vil kunne læses af mennesker med kendskab til islam og/eller filosofi. Kan bruges i undervisning på universiteterne og andre videregående uddannelser, hvor den måtte være relevant.
Bogen gennemgår islamisk filosofi fra Muhammeds død og frem til i dag. Forfatteren er forskningslektor på Center for Europæisk-islamisk tænkning på Københavns Universitet, og bogen tager udgangspunkt i et undervisningsforløb om islamisk filosofi og teologi 2008-2011 samme sted. Formålet med bogen er at fremstille udviklingen af idéer inden for islam og gøre rede for den sammenhæng mellem filosofi og teologi, der kendetegner udviklingen. Bogen falder i 2 dele, hvor første del handler om den klassiske islamiske tænkning som: åbenbaringsforståelse, fornuft og fri vilje, teologi og lov. Her gennemgås også de vigtigste tænkere i forskellige perioder op til 2. del af bogen, som omhandler moderne og nutidig islamisk filosofi, hvor igen de vigtigste repræsentanter og deres bidrag til filosofien gennemgås. Bogen lægger op til dialog mellem islamisk filosofi og vestlige, moderne filosoffer.
Forskningen i islamisk filosofi er sparsom og derfor ligeså litteraturen herom. Safet Bektovic har ingen referencer til dansk litteratur om emnet, og jeg har ikke selv fundet sammenlignelige titler.
Så bogen har så absolut sin plads i danske folkebiblioteker, om end efterspørgslen i kraft af bogens niveau vil være til at overse.