For lærerstuderende og professionsudøvere - herunder særligt praktiklærere.
Bogen ønsker at være med til at flytte fokus fra styringsstrategier - hvad lærere bør gøre - til hvad lærere faktisk gør - og hvorfor de gør det. Dette gøres ved at præsentere en række fortællinger fra skolens liv og ved at give forslag til arbejdet med det narrative med henblik på professionsudvikling. Efter en indledning om bogens formål og opbygning præsenteres to teorier om fortællingens betydning og potentialer. I ni kapitler gives herefter eksempler på lærerfortællinger fra forskellige områder af skolehverdagen: inklusion, konflikter, evaluering, sårbarhed m.m. I kapitlerne diskuteres hvad fortællingerne kan fortælle os om lærerpraksis, og hvordan praksis kan udvikles ved hjælp af fortællingerne. Alle kapitler afsluttes med forslag til spørgsmål til det videre arbejde med kapitlets emne. Bogens afslutningskapitel giver en generel vejledning i at skrive og anvende lærerfortællinger. I bogen er der udfald af ord og tegnsætningsfejl.
Lignende udgivelse findes ikke, men om det narratives anvendelse i daginstitutioner har vi fra 2006 Læringshistorier og pædagogisk praksis . En grundlæggende indføring i narrativitetens betydning og anvendelse findes i Bruners At fortælle historier i juraen, i litteraturen og i livet fra 2004.
Et velkomment bidrag til kritikken af den pædagogiske evidens- og hvad-der-virker-litteratur og et relevant bud på, hvordan der kan arbejdes med praksiserfaringer.