Er man først blevet betaget af Salman Rushdies univers er det selvfølgelig et must at læse hans nyeste værk, der også er en kommentar til den multikulturelle debat. Den historiske indfaldsvinkel giver romanen en bred appel.
Mediciernes Firenze og Sikri i Indien, hvor den indiske stormogul og kejser Akbar herskede i 1500-tallet, er centrum i en storslået fortælling om Øst og Vest. En lyshåret ung mand Mogor dell'Amore ankommer til hoffet som engelsk gesandt og hævder at han er søn af en forsvunden prinsesse, Qara Köz, der var Akbars bedstefars søster. Hendes dramatiske liv førte hende til den persiske shah og Firenze, hvor Mogor dell'Amore, alias Niccolò, også stammer fra. Kejseren er med god grund skeptisk over for Mogors fortryllende historier, men de ældre kvinder ved hoffet i Sikri har også en god hukommelse. Kulturerne mødes i et brag af en uforglemmelig fortælling om erobringer, eventyrlyst og drømme.
Salman Rushdie er en moderne eventyrfortæller og har rødder i både 1001 nats eventyr og Boccaccios Decameron.
Romanen bygger bro mellem Øst og Vest, mellem Sikri og Firenze, og den er skrevet som et eventyr fra 1001 nat, hvor magt, lidenskab og skønne kvinder sætter verden i skred. Den er flot og forførende orkestreret med fokus på fortællingen som erkendelse og forløsning, og allerbedst er den, når den sender en bidende aktuel kommentar til verdens tilstand i dag.