Vil særligt interessere lokalhistoriske læsere, men er desuden meget relevant for alle, der beskæftiger sig med dansk herregårdskultur.
En meget nydelig bog, der er fint sat op med flotte billeder, om den lollandske herregård Pederstrup, der i dag er indrettet som museum over Reventlow-slægten, især C.D.F. Reventlow, som var hovedmanden bag landboreformerne. Den levende og letlæste tekst er skrevet af historiker John Erichsen, som i sin indledning skriver, at Pederstrups historie lagt i hænderne på en skønlitterær forfatter kunne "blive et medrivende drama, en skæbnefortælling om storhed og fald". Og sandt er det, at Pederstrups storslåede pragt endte som et sørgeligt auktionskatalog, da enken efter den sidste Reventlow på godset i 1936 skulle have realiseret nogle kontanter. Et par år efter blev der taget initiativ til at indrette det nuværende museum. Men hermed er dramaet ikke slut, for en af de store donatorers betingelser for støtte til museumsprojektet var, at det imponerende slotsanlæg, der i 1850'erne var blevet bygget op omkring den gamle hovedbygning, skulle rives ned. Denne betingelse var til stor fortrydelse for lokalbefolkningen.
Bortset fra nye forord, er tekstkorpus og illustrationsmateriale helt identisk med førsteudgaven fra 2004, men andenudgavens nye layout, som yder fotografier mv. større ret, er dog langt at foretrække.
En meget smuk udgivelse om den lollandske herregård, Pederstrups, storhed og fald, der rækker langt ud over den lokalhistoriske interessekreds.