Bøger / skønlitteratur / roman

Generalens erindringer 2049 : om den afrikanske krig, Odin-projektet og hvad, der i øvrigt skete efter Muhammed-krisen i 2006 : humoristisk spændingsroman


Beskrivelse


Satirisk samfundskritisk fremtidsroman om et Danmark, hvor efterdønninger efter Muhammed-krisen gør Danmark til krigsførende over hele verden, og hvor nationalistiske tendenser fører til rendyrket fascisme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2006

Forfatteren (f. 1959), der arbejder som konsulent med internationale og EU-spørgsmål, mikser i sin romandebut den samfundskritiske satiriske fremtidsroman med humoristisk spænding. I året 2049 tænker den da 90-årige fortæller tilbage på sit liv i et fiktivt fremtids-Danmark, hvor alt og meget af det vi aktuelt frygter, eller nogle måske endda håber, er virkelighed. Her er skrækkelige efterdønninger af Muhammed-krisen. Dansk nationalisme født af kultur-kanoner og virkelige aktuelle politiske strømninger som i deres yderste konsekvens fiktivt fører til fascisme og Danmark som krigsførende overalt. Forestil dig det danske sprog forbudt, janteloven ophøjet til lov, og en såkaldt "indvisning", altså et påbud om at blive i Danmark. I romanen findes også NUN (New United Nations), der på et tidspunkt erklærer udanskhed som en umistelig menneskeret. Det er godt tænkt, ret morsomt og tankevækkende, at forfatteren vender tingene effektivt på hovedet. Der er så mange plot-ender, aktuelle satiriske hip, at det er synd at røbe flere her. Læs blot den sigende undertitel. En vellykket debutroman med meget på hjerte, og alt spiddet humoristisk satirisk. Den kræver dog lidt tålmodighed at læse, og rent spændings- og plotmæssigt vil den nok ikke tiltrække den mere traditionelle læser af spændingsbøger. Men det er en begavet, tankevækkende og anderledes roman.



Informationer og udgaver