Mange spørgsmål trænger sig på i forbindelse med genforeningen 1920. I dette flotte magasin forsøger Danmarks førende eksperter at besvare spørgsmålene i en række artikler. For historisk interesserede.
Museum Sønderjylland står bag udgivelsen af dette magasin om genforeningen 1920. For museet er historien om genforeningen noget helt særligt - og en del af museets DNA. Magasinet går direkte ind til kernen af genforeningen og sætter fokus på de historiske begivenheder i og op til 1920. Fx hvordan blev grænsespørgsmålet rejst, hvorfor blev det muligt og hvilke kræfter var i spil på den danske og tyske side. Magasinet undersøger også, hvem der bestemte, at der skulle være en afstemning og hvem der bestemte principperne for den, ligesom det også zoomer ind på Kong Christian 10. og Påskekrisen, genforeningsfesterne, børnene og sangene og mange flere både store og små spørgsmål. Rigt illustreret, bl.a. med flere hidtil ukendte fotografier fra afstemningstiden.
Vellykket udgivelse, som giver læseren et hurtigt og sammenhængende overblik over en afgørende del af danmarkshistorien. Magasinformen med mange velskrevne og interessante artikler kombineret med en indbydende og spændende billedside giver nye perspektiver på genforeningen 1920 og vil gå rent ind hos mange læsere.
I historikeren Simon Kratholm Ankjærgaards Genforeningen 1920 beskrives optakt, folkeafstemning og festerne i 1920 i et illustreret bogværk, som blev udgivet i anledning af 100-års jubilæet for genforeningen.