H.C. Andersen var i store dele af sit liv på farten, og på samme måde er figurerne i eventyrerne også hele tiden i bevægelse. Undervisere, foredragsholdere, litteraturstuderende og andre interesserede kan i denne bog finde inspirerende analyser og beskrivelser af Andersens forfatterskab.
Professor Johs. Nørregaard Frandsen, SDU, er en vores store kendere af H.C. Andersens forfatterskab, og i denne bog er begrebet rejse udgangspunktet for analyser af en række kendte eventyr, fx "Nattergalen", "Den grimme ælling", "Snedronningen", "Lykkens galocher", "Den lille havfrue" og "Tommelise". Personerne bevæger sig fra en tilstand til en anden, både en indre og en ydre rejse frem mod en ny erkendelse, nemlig det at være menneske. Andersen selv var i "mere end 11 år på rejser og ophold" rundt i udlandet og i Danmark, hvor han ofte var gæst på forskellige herregårde. Her bidrog han til herskabets underholdning og fik samtidig tid til at skrive. Nørregaard Frandsen beskriver også, hvordan man i fx Kina og Rusland elsker Andersens eventyr.
Nørregaard Frandsen deler gavmildt og begejstret ud af sine egne og kollegers analyser af HCA’s eventyr, som består af mange lag. Man får virkelig lyst til at læse H.C. Andersen igen!.
Samme forlag har udgivet Steen Becks Læs Andersen!Dengang i Italien : inspiration til undervisere og studerende. H.C. Andersens rejser er der skrevet meget om, og en af de flotteste er nok Hans Edward Nørregård-Nielsens Dengang i Italien : H.C. Andersen og guldaldermalerneSamme forlag har udgivet Steen Becks Læs Andersen! : inspiration til undervisere og studerende. H.C. Andersens rejser er der skrevet meget om, og en af de flotteste er nok Hans Edward Nørregård-Nielsens : H.C. Andersen og guldaldermalerne.