Samtaler med 16 internationale tænkere og forfattere om at finde håb og trøst i en kriseramt verden. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for krisetider og verdens tilstand.
Bjørg Tulinius og Michael Bach Henriksen, hhv. journalist og kulturredaktør ved Kristeligt Dagblad, interviewer 16 internationale tænkere og forfattere, der giver deres bud på, hvordan man kan skride til handling og finde håb og trøst i en verden fuld af kriser. Blandt de 16 interviewede er Svend Brinkmann, Siri Hustvedt og Karl Ove Knausgård. Gennem bogens 16 interviews diskuteres og belyses 3 hovedtemaer, der ses som definerende for tiden lige nu: "Vi'et er under pres", "Længslen efter udblik" og "Håbet er derude". Jonathan Franzen taler om forbedringer af det nære lokalmiljø, og Siri Hustvedt om fællesskab som den eneste løsning for at finde håb og trøst. Der er bl.a. også bidrag af Dorthe Nors, Lea Ypi og Ben Lerner.
En dejligt dannende bog, der fokuserer på det enkelte menneskes evne til handling, og samtalen som en del af løsningen på tidens eksistentielle udfordringer. Det er lykkedes forfatterne at finde 16 interessante mennesker, der står særligt skarpt i den aktuelle samfundsdebat.
I 2019 udgav forfatterne Mellem frygt og håb, der via 18 tænkere satte spot på tidens store internationale kriser fx. Brexit, Trump og den politiske højredrejning.