Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Mellem frygt og håb : 18 forfattere og tænkere om eksistens i det 21. århundrede


Beskrivelse


18 filosoffer, sociologer og forfattere peger på udfordringer i en tid med politiske opbrud, Trump, Brexit, de gule veste, højredrejning i Europa, sekularisering, medieafhængighed, populisme, monopol-kapitalisme, perfekthedskultur, politisk korrekthed, diagnosesamfund og afviklingen af velfærdsstaten og giver bud på, hvordan vi får håbet og tilliden tilbage.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 28. okt. 2019

18 forfattere og filosoffer diagnosticerer, nuancerer og giver håb til en tid, hvor vi står overfor nogle massive udfordringer. Til samfundsinteresserede læsere.

Filosoffer, sociologer og forfattere er blevet bedt om at pege på udfordringer i vor tid og give bud på, hvordan vi får håbet og tilliden tilbage. Artiklerne er formet som biografiske portrætter, hvor bl.a. S. Rushdie, A. Giddens, Vargas Llosa, Ida Jessen, Patti Smith, S. Zizek, Z. Bauman og A. Honneth forholder sig til en samtid, kendetegnet ved politiske opbrud, med Trump, Brexit, de gule veste og en tydelig højredrejning ned gennem Europa, og hvor medierne flyder over med emner som sekularisering, medieafhængighed, populisme, monopol-kapitalisme, perfekthedskultur, politisk korrekthed, diagnosesamfund og afviklingen af velfærdsstaten. Alle interviewene har i andre og kortere versioner tidligere været trykt i Kristeligt Dagblad, men er til bogen skrevet betydeligt om.

Det er en virkelig god idé, redaktørerne her har fået, for i de relativt korte afsnit om hver enkelt person, får man et godt indblik i deres liv og tanker; i al fald nok til at mange nok vil læse videre i udvalgte forfatterskaber. Emnerne er også godt valgt ud, så alt i alt er det en bog, der sikkert vil friste mange læsere.

Samtalebogen Det, du ikke forstår, gør dig klogereHåbSamfundsglæde, Håb af Kristian leth og Nørretranders Samfundsglæde er eksempler på bøger, der også prøver at blive klogere på nutidens radikale tilstandSamtalebogen Det, du ikke forstår, gør dig klogere, af Kristian leth og Nørretranders Samfundsglæde er eksempler på bøger, der også prøver at blive klogere på nutidens radikale tilstandSamtalebogen Det, du ikke forstår, gør dig klogere, Håb af Kristian leth og Nørretranders er eksempler på bøger, der også prøver at blive klogere på nutidens radikale tilstand.


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2019

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 25. nov. 2019


Kristeligt dagblad

d. 8. nov. 2019

af

af

Anne Marie Pahuus

d. 8. nov. 2019


Information

d. 1. feb. 2020

af

af

Kresten Lundsgaard-Leth

d. 1. feb. 2020