Interessen for den tysk-jødisk-amerikanske filosof siges at være stigende, især i udlandet efter 11/9-2001, og med 2 bøger på dansk om hende indenfor et halvt år tyder det på, at det også gælder herhjemme. Bogen henvender sig til universitetsstuderende og filosofiinteresserede på tilsvarende niveau.
Bogen er skrevet af en professer ved Århus Universitet i et ligefremt sprog og indeholder en kort introduktion til og nogle diskussioner af Hannah Arendts forfatterskab. Hun var ung student hos Heidegger og var også dybt påvirket af kristendommen. Hendes centrale emner er handling (det handlende menneske) og ondskab. Hun har gennem livet været original og kontroversiel, gjorde sig bl.a. bemærket i forb. med sit arbejde med Marx, totalitarisme og med jødernes rolle under nazismens jødeudryddelser. Bogen oplister og diskuterer disse forhold i en kritisk-analytisk gennemgang og slutter med hendes aktuelle relevans.
Dette er den 2. bog på dansk om Hannah Arendt indenfor et halvt års tid (Anne Marie Pahuus, (2006/43)), og der findes flere andre nyere bøger om hendes arbejde. Denne bog er den mindste i omfang og jeg formoder, at den i sammenligning med de øvrige rummer mere diskussion end egentlig gennemgang af Arendts værker.
Diskussion af en af den vestlige verdens væsentlige tænkere, som har opnået fornyet aktualitet efter 11/9. Bogen rummer en kort introduktion til hendes værker samt kritisk diskussion heraf, og den henvender sig til studerende og andre på universitetsniveau.