Med forskellige synsvinkler fortælles her historien om scenografen Henrik og menneskene i hans liv. For læsere af dansk eksperimenterende litteratur.
På godt 208 sider gives indblik i mere end 16 personers liv, der tilsammen bliver en historie om scenografen Henrik, der bevæger sig henimod sit endeligt. I meget korte kapitler eller anslag giver forfatteren et indblik i faderens, kærestens, teateranmelderens, ekskærestens, kammeratens og flere andre personers tanker og samtaler nogle gange i form af omskrevne citater og uddrag fra andre forfatteres værker. Forrest i bogen er der et register over personerne i historien og bagerst er der henvisninger til de værker, Klaus Rød Frederiksen, remixer ind i sin historie.
Det er en spændende fortalt historie om en mand, der har kurs mod selvmordet, men fortalt på en lidt smal og speciel måde, der måske gør det nødvendigt at læse bogen flere gange, hvis man vil forstå den fuldt ud. Sproget er godt, men man skal gøre sig umage som læser, da historien er fortalt i en næsten lyrisk sprogtakt. Her hjælper især personregisteret foran til at holde styr på de forskellige personer og deres indbyrdes relationer.
Vil du læse noget, der ligner stilen i "Henrik, omkuld", kan du prøve LejlighedssangeVi lever et digt eller Vi lever et digtVil du læse noget, der ligner stilen i "Henrik, omkuld", kan du prøve Lejlighedssange eller .