Bogen er blevet til på baggrund af et forskningsprojekt om læsning og historie. Bogen henvender sig overvejende til undervisere i faget historie og vil nok mest finde anvendelse på læreruddannelsen eller ved efteruddannelse af undervisere.
Bogen er delt i fire dele. Første del fortæller om historiefaget og digital literacy, som danner baggrund for selve forskningsprojektet. Anden del er en interviewundersøgelse. Tredje del analyserer og debatterer historiewebsites og undervisningsmaterialer til faget historie. Og fjerde del behandler emnet "interventioner ind i digital literacy". Det er en interessant udgivelse, som sætter mange ting på spidsen. Rent sprogligt er det en af de "tungere" bøger at læse. Den kræver koncentration og fokus af læseren.
Jeg har ikke kendskab til andre udgivelser, der minder om denne bog. Vil man læse mere om historiedidaktik, kan man læse videre i Historiedidaktik : fra teori til praksis, 2011.
Interessant indspark i den pædagogiske debat. Bogen sætter spørgsmålstegn ved mange relevante ting og sætter tingene på spidsen i en kritisk-diskursiv optik, som viser nye veje frem for historieundervisningen.