En bog om identitetspolitik og det, forfatteren kalder en flokdyrsagtig tænkning og opførsel - madness of the crowds. Tidens tendens ses som en bevægelse fra ligeret til særret for minoriteterne. For samfundsdebattører og alle, der er optaget af udviklingen på et metaniveau.
Det er fire temaer, køn, race, homoseksualitet og transkønnethed, som forfatteren analyserer som eksempler på den udvikling, han ser som en ny form for religion i det postmoderne. Hvor det gennem mange år har handlet om ikke at se eksempelvis race som noget, der definerer et menneske, men derimod kampen for ligeværd for alle, så er race blevet det definerende for en stor befolkningsgruppe. Kvinder og minoritetspersoner lader sig i forbløffende grad reducere netop til disse karakteristika, hvor man for et kvart århundrede siden stort set var enige om, at køn, race og seksualitet netop ikke var af afgørende betydning. Han forsøger at forstå, hvorfor denne "social-justice"- tænkning fremkommer, og angiver i såkaldte mellemspil en ny venstredrejning, sociale medier mv. som betydende faktorer.
Bogen har vakt stor opmærksomhed og har været omtalt i flere medier herhjemme. Ikke en let tilgængelig debatbog. Den er skrevet i et lettere akademisk sprog. Eksemplerne er fra den amerikanske medievirkelighed. Forfatterens tankevækkende argumentation svækkes lidt af hans åbenlyse placering af skylden hos venstrefløjen.
Med et dansk udgangspunkt behandles samme problemstilling i Os og dem.