Bogen er primært en opslagsbog, men kan også læses mere "encyklopædisk" som let tilgængelig kulturhistorie. Men spørgsmålet er, om tiden ikke er løbet fra denne type opslagsbog i disse google- og webtider, hvor denne slags informationer er hurtige at finde på nettet.
Genudgivelse af forfatterparrets ill. opslagsbog fra 2005 over talemåder, symbolbegreber, traditioner og skikke. Bogen falder i to hoveddele. Første del oplister alfabetisk klassiske mundheld og nyere vendinger i korte og let læselige artikler, hvor den oprindelige kultur- og sproghistoriske sammenhæng og betydning måske ikke længere er umiddelbart forståelig. Fx "Ad Pommern/Hekkenfeldt til", "Alfa og omega", salomonisk etc. Opslagsordene kan virke noget vilkårlig udvalgt; ord som salt, ræv og øl er også med. Anden del giver en mere omfattende gennemgang af større, men også lidt vilkårligt valgte temaer: Året rundt, Livsafsnit, Person- og stednavne, Kirken og Farver, der beskriver kultur og traditioner og skikke i historisk perspektiv.
I forhold til 1. udg. er kun omslaget ændret. Indholdet er helt identisk med forrige udg. Andre lignende bøger er bl.a. Lindgren: Årstidens fester, Winther Christensen: Danske ordsprog og vendinger, 700 danske ordsprog og Politikens Hvorfor siger vi sådan.
Klassisk opslagsbog med udvalgte vendinger, traditioner og kulturhistoriske emner. Bogen er bortset fra omslaget identisk med forrige udg., som stadig kan anvendes, så anskaffelse må bero på erfaring med forgængeren.