Biografi, der fokuserer på samspillet mellem Tove Ditlevsens essays, skønlitterære værker og privatliv. Kan læses af alle med interesse for hendes forfatterskab, men også af dem, der interesserer sig for menneskeskæbner.
Bogen indeholder udvalgte klummer, brevkassesvar og essays fra 1959 og frem til Ditlevsens død i 1976. Teksterne trækker linier over i Ditlevsens forfatterskab og tydeliggør den korte vej mellem kunst og privatliv hos Ditlevsen. Olga Ravn har redigeret og skrevet forord. Fotografierne i bogen er iscenesat af "Sort Samvittighed", kunstnerkollektivet som lige nu er aktuelt med en montage om Ditlevsen på Det Kongelige Teater.
Når bogens essays og klummer læses retrospektivt og sættes i perspektiv til Ditlevsens forfatterskab, står det lysende klart, at Ditlevsen iscenesatte sig selv helt ud til den yderste grænse. Særlig skarpt står klummen "Prinsesse Klare", skrevet få uger efter Ditlevsens selvmordsforsøg. Det inspirerede hende til at skrive sin sidste roman "Vilhelms værelse", der også handler om selvmord. Ultimativt tog Ditlevsen sit eget liv og understregede på dramatisk vis sin egen vaklen mellem fiktion og virkelighed.
Der findes mange biografier om Ditlevsen, men denne adskiller sig fra andre ved at fremhæve tekster, der ligger ud over Ditlevsens litterære værker. På besynderlig vis får disse skæve tekster Ditlevsens forfatterskab til at fremstå endnu stærkere.