En fængslende fortælling om en muslimsk mors liv, om hendes valg på datterens vegne og mor og datters forsonende samtaler om fortiden. Til læsere af bøger om kulturforskelle og muslimske kvinders vilkår i Danmark.
I 2018 udgav Zeinab Mosawi bogen Himlen over min fars tag om opvæksten i Danmark og oplevelserne på ufrivillig genopdragelse hos sin familie i Irak. Hun følger nu op med denne bog, der fortæller hendes mor Sohads livshistorie. I samtaler med sin mor søger hun svar på, hvorfor hun blev tvunget til at gå med tørklæde, og hvorfor hun blev sendt til Irak uden pas. Samtalerne, der kommer omkring Islam, ære og livsværdier, moral, kulturelle normer og social kontrol, afdækker gradvist moderen Sohads bevæggrunde for at handle som hun gjorde på vegne af sin datter, og de to nærmer sig hinanden med forståelse.
Livshistorien og de åbenhjertige og svære samtaler mellem mor og datter giver et unikt indblik i en stærk, midaldrende, muslimsk kvindes liv og bevæggrunde, og hendes mod til at stå imod fordømmelse fra det irakiske parallelsamfund i Danmark, der udøver social kontrol ved hjælp af sladder.
GenopdragelsenSolgt handler om en ung pige, der er splittet mellem sit pakistanske ophav og sin danske opvækst. Solgt er beretningen om to teenagepiger, der af deres arabiske far bliver sendt på en rejse til Yemen, men det viser sig, at faderen har giftet dem bortGenopdragelsen handler om en ung pige, der er splittet mellem sit pakistanske ophav og sin danske opvækst. er beretningen om to teenagepiger, der af deres arabiske far bliver sendt på en rejse til Yemen, men det viser sig, at faderen har giftet dem bort.