Fragmentarisk, socialrealistisk roman om ensomme June. Mød June som 10-årig i 1990'erne i et nyt boligkompleks og på aleneferie som voksen. Til læsere af ny dansk litteratur.
Romanen skifter mellem episoder på et fiktivt, varmt feriested og i Typebyen, hvor hun vokser op med en alenemor, morfar og onkel, der er hendes morbror. June fortæller om dagligdagen i små glimt, hvor relationer belyses. I ferien får hun kontakt til den lidt ældre kvinde Z, der får hende med til fester. Begge spor er jeg-fortællinger fortalt i nutid. Det er forfatterens anden bog. Hun debuterede med Inden for revet i 2015.
De korte afsnit er fortalt i et intenst og sanseligt sprog, der skal nærlæses for at få føling med June. Hun har svært ved at indgå i fællesskaber og lever som voksen uden retning i livet. Episoderne står flot og med en sitrende stemning, og nogle er fine enkeltstående til oplæsning. Bogen er velegnet til diskussion af opvækstens betydning. Flot forside.
Minder om andre minimalistiske romaner ved at "der skal læses mellem linjerne". Unge Dorte i Helle Helles Dette burde skrives i nutid og June har meget til fælles. Helle Helle skriver dog mere humoristisk.