Værket henvender sig til et publikum, der kender Jørgen-Frantz Jacobsens hovedværk Barbara, enten som bog eller film, og til et publikum med interesse for brevvekslinger.
Estrid Bannister Good var den færøske forfatter Jørgen-Frantz Jacobsens besættelse i mange år til kort før hans tidlige død, og hun er forbilledet for den gennemerotiske hovedperson i romanen Barbara, der udkom efter hans død. I 1974 får journalist Else Lidegaard kontakt med den da 70-årige Estrid i forbindelse med et tv-program, og de får så nære relationer, at Estrid inden sin død overdrager Lidegaard de breve, Jacobsen sendte hende, primært fra årene 1930-37. Med dette materiale kan Lidegaard her fremlægge hele korrespondancen mellem de to. Hans breve er trykt med grønt, hendes med rødt, og Lidegaards løbende kommentar med sort. Det er en fantastisk korrespondance om en lidenskab, der brændte, glødede, begejstrede og forbitrede de to i et utroligt, fascinerende forløb. Han er en fantastisk brevskriver, der gengiver landskaber og vejr intenst sammen med de lidenskabelige erklæringer, hvor hun mere spiller et spil, hvor han også underrettes om hendes skiftende elskere. Lidegaard har her fremlagt dette utrolige, brændende intense drama, så man som læser kun kan blive suget ind i denne helt unikke historie.
Anvendes til belysning af Jacobsens forfatterskab, fx i samspil med Heinesens udgivelse af Jacobsens breve, Det dyrebare liv, 4. udg. 1997.
Enestående, dybt fascinerende litterær udgivelse.