Fin bog i krydsfeltet mellem biografi og kulturhistorie, fortrinsvis til modne læsere med interesse for kultur og litteratur.
Kamma Rahbek (1775-1829) og ægtefællen Knud Lyne Rahbek gjorde deres bolig i Bakkehuset til Guldaldertidens litterære og kulturelle centrum. Det blev samlingssted for forfattere og kulturpersonligheder, og Kamma førte en omfattende korrespondance med mange af dem og var kendt i samtiden for sit vid, men også for sine smukke æsker og sin havekunst. Denne nye bog gør hende levende som person og giver samtidig et godt billede af tiden. Vi hører om Kammas barndom, om ægteskab med den noget ældre Rahbek, om Bakkehuset som midtpunkt i det litterære og kulturelle liv med fx Thomasine Gyllembourg, Jens Baggesen og B.S. Ingemann. Men skyggesiderne er også med, bl.a. hendes dårlige helbred, ægteparrets elendige økonomi og sorgen over at være barnløse. Bogen er veloplagt, velskrevet og smukt illustreret af Claus Seidel. Begge forfatterne har tidligere skrevet om Kamma og Bakkehuset, både som som fag- og skønlitteratur.
Der er udgivet en del om Kamma Rahbek, Bakkehuset, æskerne og haven. Men biografier om hende har vi ikke fået siden Anne Jensens Kamma Rahbek 1775-1829 fra 1975 på knap 100 sider. Større biografier skal vi helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet for at finde.
Velskrevet kulturhistorisk biografi om Kamma Rahbek og Bakkehuset. Det er mange år siden, der sidst er udkommet noget tilsvarende.