For interesserede i noveller om arbejdspladskultur og erhvervslivet.
Bogen er skrevet af Frans Grandjean der gennem længere tid har beskæftiget sig professionelt med kommunikation, og specielt kommunikation i virksomheder og organisationer. Grandjean har en del bøger bag sig om kommunikation, og hvordan man kommunikerer. De nyeste er Situationsbestemt kommunikation fra 2007 og Værdikommunikation fra 2006. Denne bog er Grandjeans første skønlitterære bog. Bogen er en samling af 9 noveller, på titelbladet omtalt som business-noveller. Novellerne omhandler, og foregår også primært i erhvervslivet, men spænder lige fra direktionsgangen til lagerarbejderne. Bogen handler om de ting, som folk er villige til at gøre for egen vindings skyld på en arbejdsplads.
Novellerne bringer mindelser om de skruppelløse psykopater i Brett Easton Ellis' roman American psycho og pilrådne arbejdspladser som bl.a. fremstillet i Christian Jungersens roman Undtagelsen. Novellerne kan til dels også minde om de cases, der er i Henrik Day Poulsens Magt mellem mennesker.
Grandjeans store indsigt i erhvervslivet gør, at novellerne virker troværdige, selvom nogle af novellerne tager en drejning til det groteske. Novellerne er fine små eksempler på, hvor selviske og kyniske mennesker kan være, men dog uden at nogen af dem bliver specielt vedkommende.