Bogen henvender sig til en bred kreds at samfundsinteresserede, uddannelsesinstitutioner, politikere og engagerede i den offentlige debat.
SF's tidligere næstformand og nuværende medlem af SD er en markant debattør, som har markeret sig ofte i samfundsdebatten. Han er uddannet murer, og i denne bog slår han et slag for håndværksmæssige færdigheder og faglighed. Med henvisning til flere eksempler og en saglig argumentation forsøger Tesfaye at påvise, at håndværksmæssig viden og praktiske øvelser smuldrer og erstattes med teoretisk undervisning. De erhvervsrettede uddannelser oplever mindre søgning, og samlet set forsvinder den faglige stolthed og kvalitet. Det gælder i byggeriet, i den offentlige sektor og andre steder. Vejen frem er at forene de kloge hoveder med de kloge hænder. En væsentlig bog, som falder godt i tråd med aktuelle politiske udmeldinger om at reformere erhvervsuddannelserne.
Der findes ikke andet sammenligneligt. Tesfaye har tidligere skrevet Vi er ikke dyr, men vi er tyskere, 2010, som handler om fremtidens arbejdsmarked, men ikke specifikt fokuserer på håndværk og faglighed. Andre bøger om arbejdsmarkedet og samfundsforhold fokuserer heller ikke på denne bogs problematik.
Mattias Tesfaye forsøger i denne bog at genskabe respekten om håndværk og faglighed og argumenterer for en samfundsmæssig gevinst ved at få håndens og åndens arbejde til at fungere i et tæt samarbejde.