Denne bog henvender sig til elever på gymnasieniveau, til studerende på seminarieniveau samt til særligt interesserede, fx menighedsrådsmedlemmer, som har et specifikt behov for en introduktion til den danske folkekirkes baggrund og tankegods.
Carl Frederik Wiwe, f. 1948, har en fortid som bl.a. underviser i religion på forskellige gymnasier og seminarier. Hans erklærede mål med denne bog er at skrive en introduktion til den danske folkekirke til brug på netop disse uddannelser. Forfatteren balancerer mellem forskellige folkekirkelige retninger og opfattelser, og det lykkes for ham at holde den balance uden at skjule sit nationale engagement. Uanset andelen af kulturkristne og ateister er det hans opfattelse, at den danske kultur er så gennemsyret af kristent tankegods at selv ateister og kirkefremmede folkekirkemedlemmers liv er båret af kristne værdier. Bogen er stringent i sin opbygning. Vi starter med oldkirken og bevæger os via budskab og forkyndelse over reformationen til et afsluttende kapitel, hvor forfatteren søger endeligt at indkredse det "det særligt danske". Der er noter og optryk af benyttede bibelafsnit til slut, men der er ingen litteraturliste.
Dette er en mere afbalanceret beskrivelse af den danske folkekirke end andre fx Længe leve folkekirken - folkets kirke som henvender sig til nogenlunde samme segment.
Udmærket introduktion til den danske folkekirke henvendt til studerende og andre med en helt særlig interesse for emnet.