En bog til dem, som på trods af en kronisk lidelse har appetit på livet og ikke blot ønsker at leve i en patientdefineret forståelsesramme. Den handler således om, hvordan man i højere grad selv kan være medskaber af sin egen fremtid, selvom man har en kronisk lidelse. Det er primært en personlig beretning.
1.7 millioner danskere lever med en kronisk lidelse. Jeanne beskriver, hvordan hun i 2009 kom ud for en alvorlig rideulykke, med efterfølgende hospitalsophold og lang genoptræning bl.a. på Center for Hjerneskade. En barsk historie om en kvinde, der pludselig fra den ene dag til den anden får en kronisk lidelse, som naturligvis griber ind i en hel families hverdag. Jeannes del handler om, hvordan hun på trods af sin lidelse, finder tilbage til et liv i balance, og hvordan hun fokuserer på muligheder fremfor begrænsninger. Bogen har mange forskellige cases og ekspertbidrag fx om sorg, vrede, chok, seksualitet, det at være pårørende osv. Det gode ved bogen er, at den kommer hele vejen rundt om emnet "kronisk ramt", og at der også er beskrivelser af det kommunale system, sundhedsvæsenets ansvar og rolle. Sidstnævnte kan bruges som oplæg til diskussion om rollen som patient og måden vi anskuer den på. www.kroniskramt.dk.
Mod på livet trods sygdom, 2008 er i samme genre, der også handler om at finde mod, glæde og håb og fastholde de positive tanker.
Det er en relevant bog for bibliotekerne. Blandingen af eksperters bidrag og en personlig fortælling fungerer fint.