Dokumentarisk beretning om to danske journalisters oplevelser af starten af den russiske invasion i Ukraine og krigens brutalitet. For de mange interesserede i Ukrainekrigen og virkelige krigsberetninger generelt.
To dage efter at Rusland har indledt sit angreb på Ukraine 24. februar 2022, bliver to danske journalister såret tæt på grænsen til Rusland. De har i nogle år rejst rundt på eventyr i Østeuropa lidt på må og få, men rejser ind i Ukraine. På krigens 3. dag kører de til en landsby for at undersøge og skrive en historie om, at en børnehave skulle være blevet ramt af en klyngebombe. De vil væk fra krigszonen, men bliver beskudt af en snigskytte. Stefan Weichert bliver ramt i skulderen, mens Emil Filtenborg bliver ramt i benene. Historien handler om de dramatiske dage med de to journalisters besværlige og farefulde vej ud af krigszonen og tilbage til Danmark.
Den dramatiske optakt er afsæt for bogen og giver et skarpt indblik indefra af konflikten gennem de mennesker, som de to journalister taler med i løbet af de tre år, de rejser rundt i Østeuropa. Det er skarpt vinklet i en meget personlig beretning, der ikke har ambition om at være en objektiv krigsreportage.
Rasmus Tantholdts 65 dage i UkraineKære Kabul har også et personligt perspektiv i sin reportage. Simi Jans bog Kære Kabul handler om de 11 dage, hun befandt sig i Kabul under Talibans overtagelse i Afghanistan i 2021Rasmus Tantholdts 65 dage i Ukraine har også et personligt perspektiv i sin reportage. Simi Jans bog handler om de 11 dage, hun befandt sig i Kabul under Talibans overtagelse i Afghanistan i 2021.