Bogen er udgivet af Aros Forlag, der ser den som ledsagende til Det lodrette bestående. Bogen kan vel anvendes i andre sammenhænge, fx i forbindelse med undervisning i folkeskolens ældste klasse og på ungdomsuddannelserne. Andre med interesse for europæisk og dansk identitet kan også finde relevante tekster i bogen.
Vores identitet er formet af vores kultur. At læse om kulturers kilder bliver derfor at læse om os selv - eller de andre som har en anden identitet og kultur. Gennem en række kronologiske kapitler tegner bogen et billede af den europæiske kultur fra antikken til Habermas. De enkelte kildetekster er valgt ud fra et ønske om, at finde de væsentligste kilder dertil. Korte hjælpetekser guider læseren på vej ind i teksternes substans og bagerst i bogen er en liste med kilderne til kilderne.
Tekstsamlingen er udgivet som et supplement til Det lodrette bestående, men kan sagtens stå alene. Der findes flere kildesamlinger som overlapper dele af indholdet i denne bog, men med sin lange historiske linje fra antikken til idag og sit fokus på europæisk kultur og idéhistorie synes bogen enestående.
En fin kildesamling der tegner en skitse af en europæisk identitet - uden at blive for omfangsrig.