Den tredje antologi fra Syddansk Universitets Poul Henningsen-forskningsprojekt. Læsere vil på grund af det akademiske sprog hovedsageligt være studerende og undervisere på højere læreanstalter, hvor der fx arbejdes med design, arkitektur, litteratur, kultur- og samfundsforhold.
Poul Henningsens engagement og rolle i det 20. århundredes kulturelle moderniseringsprojekt er hovedtemaet i antologien. Hovedvægten er i flere af artiklerne PH's arkitektur- og designkritik. PH som kulturkritiker og kulturradikal fremlægges også, omend netop disse begreber bør defineres nærmere. Endelig viser to artikler også PH's samfundskritik i hans revyviser og vers, hvori han spiller på modsætningerne: tradition overfor modernitet, autoritet overfor kritik. Alle artikler har udførlige litteraturlister, og de er sparsomt illustreret med enkelte eksempler fra blandt andet tidsskriftet "Kritisk revy".
I 2008 udkom Kritik og formidling : studier i PHs kulturkritik, som var den anden udgivelse i forskningsprojektet "Poul Henningsen og den danske kulturarv", hvis første udgivelse udkom samme år under titlen Tradition og modernisme : indfaldsvinkler til PH. Til den alment interesserede låner er Paul Hammerichs Lysmageren fortsat det bedste bud.
Alle syv artikler behandler PH's kulturbegreber og kritik på et meget højt abstraktionsniveau, hvilket gør, at antologien nok alene vil finde vej til forskningsbibliotekerne og de største folkebiblioteker.