En bog for læsere, der interesserer sig for historie, forfulgte folk, nødhjælpsarbejde og den danske ildsjæl Karen Jeppe fra Gylling ved Odder. Bogen er læseteknisk bearbejdet, sådan at ordblinde også kan læse den.
Forfatteren har nok især villet betænke sin gamle arbejdsplads Gylling Efterskole for elever med læse-/staveproblemer, hvor man ofte har fortalt om den lokale velgører. Bysbarnet Karen Jeppe rejste i 1903 ud for at hjælpe det armenske folk og sørgede for skoler, børnehjem, levebrød og sammenføring af flugtramte familier. Foruden denne historie rummer bogen beretninger fra armeniere, illustreret med datidens sort-hvide fotos. Det er en barsk bog om forfølgelse, armod og folkedrab, foruden en opløftende fortælling om en stærk dansk kvinde, der har gjort en stor indsats frem til sin død i 1935. Bogen er letlæst, sat med tydelig skrift. Der afsluttes med et rids over Armeniens historie frem til 1915, men jeg savner en faktadel, for bogen virker ret indforstået i geografiske og andre henvisninger.
Der findes flere ældre bøger (nyeste fra 1982), en video og et netdokument om Karen Jeppe, foruden romanen Krigsdøtre af Elisabeth Lyneborg. Desuden et antal titler om Armeniens historie og menneskeskæbner.
Letlæst, læseteknisk bearbejdet bog om en stærk dansk personlighed, der viede sit liv til hjælpearbejde for Armenien. Bogen er måske især påtænkt undervisning i ildsjælen Karen Jeppes hjemby, men kan også læses af andre (nok mest ældre lånere) med interesse for bogens emner.