Rørende og farverig fortælling om etableringen af Cubas kvindelige frihedsbevægelse "Kvinder i hvidt", der går protestmarch hver søndag for at gøre omverdenen opmærksom på den uretmæssige fængsling af deres mænd og sønner. Vil tiltale alle (fortrinsvis kvinder), der holder af skildringer af andre kulturer.
Doña Maria bor i den samme herskabsvilla hun har boet i hele sit liv, men efter revolutionen råder hun kun over ét enkelt værelse, mens resten af huset er lejet ud til mange andre familier. Det eneste Maria ser frem til er besøget af grandniecen og tanken om at hendes nevø, Ernesto, skal vende tilbage fra et arbejdsophold i Venezuela. Men Ernesto arbejder ikke længere som neurolog, han lever under grusomme forhold i et cubansk fængsel, mens hans kone desperat prøver at påvirke myndighederne så hun kan få lov at besøge ham. I fængslets venteværelse møder hun andre kvinder, der også går forgæves, og sammen danner de frihedsgruppen "Kvinder i hvidt". Samartin er født i Cuba, men voksede op i LA, da hendes forældre flygtede fra revolutionen.
Velskrevet og spændende fortælling om et samfund og dets indbyggere, der lever under så ekstreme forhold, at det er svært at tro på, at bogen foregår i 2003.
Forfatterens egen Drømmehjerte foregår også på Cuba og har samme tone og fortællestil. Victoria Hislops bøger vil tiltale læsere af denne bog, med deres sociale og historiske temaer.