Tag med på en rejse ind i billedanalysen sammen med mestermaleren Rafael. Til dem med interesse i billedanalyse og specifikt til dem med interesse i Rafael som maler. Kan læses uden at man har den store viden om kunst i forvejen, da forfatteren forklarer de vigtigste begreber.
Rafael (Raffaello Santi, 1483-1520), en af kunsthistoriens største skikkelser, er omdrejningspunktet for kunsthistoriker Gitte Tandrups analyser. Tandrup kommer med sit bud på tilgange til billedanalysen og kernen er, at man konstant skal vende tilbage til selve værket. At en analyse ikke bare er punkter, der skal krydses af, men at det skal være en levende proces. Udover værker af Rafael inddrager Tandrup moderne kunstnere som Michael Kvium, Mona Hatoum, Cindy Sherman og Olafur Eliasson. Formålet er at give læseren værktøjer til at lave analyser af kunstværker, hvor man både ser på det konkrete værk og den samtid, værket blev skabt i, og hvor man ser på samspillet mellem form og indhold. Bogen bygger på en foredragsrække. Den er inddelt i 11 afsnit, indledes med et forord og afsluttes med en konklusion samt en noter og billedliste.
En både underholdende og oplysende bog fyldt med fine analyser, kunsthistoriske betragtninger og kunstkritiske diskussioner.
Tandrup har skrevet andre kunsthistoriske værker med fokus på analyse, fx Botticelli, Floras budCaravaggioRaphael og Caravaggio. I forhold til Rafael kan man eksempelvis se Raphael (By James H. Beck)Tandrup har skrevet andre kunsthistoriske værker med fokus på analyse, fx Botticelli, Floras bud og . I forhold til Rafael kan man eksempelvis se Raphael (By James H. Beck)Tandrup har skrevet andre kunsthistoriske værker med fokus på analyse, fx Botticelli, Floras bud og Caravaggio. I forhold til Rafael kan man eksempelvis se (By James H. Beck).