Romanens målgruppe er læsere, der holder af fordybelse i et særegent og smukt sprog og en verden, hvor filosofi og moralske spørgsmål placeres i en provokerende og overraskende hverdagsverden.
Forfatteren er kendt fra Ørn og engel, 2004, en psykologisk og politisk thriller, en bredt ankerkendt litterær debut. I denne nyeste befinder vi os også i psykologiens grænseland, den handler om spillet mellem mennesker, dét der igangsættes uden hverken skelen til rigtigt/forkert eller til årsagen, men kun ud fra magtbehov, og fordi det er muligt. Scenen er et gymnasium i Bonn, pigen Ada og drengen Alev, begge 14-15 år og begge med en usædvanlig stor begavelse og selvfølelse og begge med en ligegyldighed overfor andre, starter sammen et grusomt spil mod en lærer. Nihilisme og postmodernisme fremhæves i de to hovedfigurers intellektuelle drøftelser, Robert Musil og hans Manden uden egenskaber er en slags ledestjerne i deres forvanskede verden. Det hele fortælles i et flot og forbløffende sprog, der udfordrer sin læsers opmærksomhed.
Fra forlagets side kaldes den "en skoleroman, som alle elever og lærere burde læse". Intellektuel nihilisme vil nok ikke fange flertallet af store skoleelever i Danmark, men selve det psykologiske skoleridts pointe er generelt fascinerende. Måske som Jungersens Undtagelsen.
Ingen feel-good historie, nærmere ude ved normalitetens grænser.