Books / fiction for children

Lille Kong Magnus


Description


Billedbog. Magnus regerer enevældigt i familien indtil han får en lillebror. Så er der ikke mere så god tid til Magnus, men han opdager efterhånden fordelene ved at være storebror.

Reviews (6)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Lise Lotte Larsen

d. 18. Dec. 2018

En klog og sjov billedbog om søskendejalousiens kvaler. Pia Thaulov fortæller veloplagt om, hvordan det tager sig ud fra drengen Magnus' synsvinkel, da familien forøges til fire. Før detskete, sad Magnus med kappe og scepter på en trone af dyner og vaskebaljer og regerede verden. Efter lillebror Sofus forandres alt, og Magnus protesterer voldsomt, indtil han opdager, at man kanlege med Sofus. Og i stedet for en trone bygger de en Cadillac af dyner, bildæk osv. Det særlige ved Pia Thaulovs udlægning af emnet er skildringen af de voksne. De stilles ganske diskret til skuei billederne. Mens Magnus regerer enevældigt, ser vi forældrene ligge tæt i tronens skygge og er - som voksne i hvert fald - ikke i tvivl om. at her bliver en Sofus grundlagt. For barnet antyder envoldsom sort-violet slagskygge bag tronen, at noget truer kong Magnus. Indirekte får billederne fortalt barnet, at de voksne er mere end pædagogiske tankstationer på dets vej, eller som Magnus selvkonkluderer: »Sofus varmeget bedre til at lege end mine forældre. De er bedst til at lave mad og få børn«. Pia Thaulovs hurtige, anarkistiske streg kender vi fra bl.a. Nede i mosen ogMalerens'hund. Her giver den sammen med klare, stærke farver charmerende og suverænt med- og modspil til teksten. Med små midler er de to børn gjort uimodståeligt udtryksfulde. I det hele taget eruimodståelig nok det ord, der bedst karakteriserer denne vellykkede helhed. Fra 3 år.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. Dec. 2018

Det er sikkert ikke altid nemt at vænne sig til ikke længere at være den unge families enebarn. Det handler den store, festlige billedbog om, så børn inden skolealderen, der får den læst op,nemt kan leve sig ind i Magnus skiftende følelser overfor den nye lillebror. Den korte tekst, der er mundret, nutidigt fortalt, er sat med et par korte linier på hvert opslag. Teksten leder fintover til illustrationerne, der mere end supplerer ordene. Trods en yderst enkel streg og kun få figurer og detaljer udtrykker de skiftende følelser og stemninger overbevisende. De er i flereuindrammede formater og udført med saft og kraft i de vilde, våde farver og med både humor og drama i begivenhederne, så der er til både gys og grin for de medkiggende tilhørere. Magnus har det somen konge som familiens enebarn, men da mors store mave viser sig at rumme ikke en prinsesse, men en hylende og krævende lillebror, der fylder det hele, føler Magnus sig til overs. Hansaggressivitet mod den nye, lille Sofustager til og er lige ved at ende med en katastrofe. Men Magnus finder ud af, at det er godt nok at have en bror at lege og snakke med. Det gør ikke så megetat der kommer flere søskende, for Magnus vil jo altid være den første og største.


Information

d. 26. June 1993

By

By

Henning Mørch Sørensen

d. 26. June 1993


Weekendavisen

d. 28. May 1993

By

By

Marie Tetzlaff

d. 28. May 1993


Det fri aktuelt

d. 12. May 1993

By

By

Steffen Larsen

d. 12. May 1993


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 28/29 (1998)

By

By

Jens Raahauge

Årg. 115, nr. 28/29 (1998)