Det er ikke kun interesse for selve konflikten i Mellemøsten, men også en mere generel interesse for, hvad der rører sig litterært i den del af verden, der skal skaffe læsere til denne bog om dilemmaer og traumer i det moderne Israel.
Hovedpersonen er en garvet agent i den israelske efterretningstjeneste, der i forbindelse med en sag skal etablere en fortrolig kontakt til en kvinde, der er aktiv i fredsbevægelsen for derigennem at nå frem til en efterstræbt terrorrist. Sarid skildrer dygtigt de mange dilemmaer, den garvede agent stilles overfor. Ikke kun mellem egne værdier og forhørsmetoder i trængte situationer, men også i forholdet til en mere uskyldig israelsk offentlighed og til sine egne nærmeste og de personer, han etablerer forbindelser med. Bogen er fremragende og intens i tonen, men det er tungt stof, og Sarid er ikke en forfatter, der forfalder til nemme løsninger. Den kan være vanskelig at holde ud i sin dybt desillusionerede afbalancering, og dens dilemmaer vedrører os selv, med vores engagement i Afghanistan, mere end nogensinde.
Dette er forfatterens første bog på dansk, og en af de sjældne fra Israel i det hele taget. Den har lighedstræk hvad angår stemning og tema med Khadras Attentatet, 1996, der tematiserer det umulige i situationen i Israel, men set med en reflekteret palæstinensers øjne.
Fremragende og afbalanceret israelsk roman om de konflikter og valg den brutale konflikt mellem Israel og palæstinenserne stiller et menneske, der arbejder i den israelske efterretningstjeneste overfor.