Til læsere af kristne erindringer.
Forfatteren bearbejder i bogen en del af sin far Ingemann Jørgensens (IJ) erindringer. IJ (født 1913) var i en stor del af sit liv tilknyttet Indenlandsk Sømandsmission. Bogen udspiller sig især under 2. verdenskrig og i årene 1930-68, hvor han var bestyrer på sømandshjemmene i Vesterø på Læsø, Frederikshavn og Kerteminde. Under krigen var han involveret i modstandsarbejdet i Frederikshavn, som fylder en del sider. I årene efter krigen bestyrede han sømandshjemmet i Aalborg. Vi hører om hans vækkelse i ungdomsårene, og om de betydelige vækkelser under krigen, arbejdet som prædikant og årene i Aalborg i 1960'erne. Bogen er udover en erindringsbog med et godt indblik i arbejdet i Sømandsmissionen også en beretning fra et dybt overbevist liv i Guds tjeneste, glæden ved at indvi andre i det kristne fællesskab og de oplevelser, det bragte blandt forskellige mennesker. Den er letlæst og ligefrem og vil kunne interessere en del kristne seniorlæsere bl.a. i lokalområderne, hvor IJ havde sit virke.
Af IJ tidligere Med glædesbud til havets folk og Med glædesbud til håbets ø fra 1990'erne. Andre erindringer om sømandsmission er: Udlængsel og hjemve, 2005.
En lidt smal men letlæst erindringsbog med et fint tidsbillede og indblik i indre mission 1930-68. Primær målgruppe er læsere med tilknytning eller relationer til sømandsmissionen, sømandshjemmene og seniorlæsere i lokalområderne. Derudover læsere af bøger af kristen observans.