Danske Mathilde nyder det frie ungdomsliv i 1960'erne, mens Andreas' tilværelse i Østberlin er stærkt begrænset af Stasi. På en rejse til Østberlin i 1961 mødes de, og det slår gnister. Men landegrænser og ideologier spænder ben for kærligheden. Anbefales læsere af romantiske, historiske romaner.
3. selvstændige del af "Alt det, der skiller os", som er nået til Den kolde krig og 1960'erne. Mathilde dyrker det frie liv i Danmark og forblændes af DDR-statens idealsamfund. Andreas vokser op i Østberlin med begrænsede muligheder for at forme eget liv og Stasi, som holder øje med alt efter murens opførelse. Andreas er tolk for danskere på besøg i Østberlin, Mathilde arbejder i Udenrigsministeriet og deres veje krydses flygtigt flere gange. Da Mathilde indleder et forhold til den hemmelighedsfulde Heinrich hjemme i Danmark, presses hun ind i en verden af hemmeligheder og spionage, mens Andreas kæmper for at flygte ud af DDR.
Letløbende og til tider forudsigelig historisk roman fuld af spænding, spionage, svigt og umulig kærlighed. Fortalt skiftevis af Mathilde og Andreas sættes livsvilkår under den kolde krig i kontrast og kærligheden på prøve og giver gode tidsbilleder af 1960'ernes hippiekultur og DDR-tiden.
Pernille Juhls trilogi vil fange an hos læsere af lignende trilogier om Danmarkshistorien: Lise Ringhofs Brinch-trilogi, Det er de danske som flygterKvinderne fra Thy og Hellebergs Thy-trilogi, Kvinderne fra ThyPernille Juhls trilogi vil fange an hos læsere af lignende trilogier om Danmarkshistorien: Lise Ringhofs Brinch-trilogi, Det er de danske som flygter og Hellebergs Thy-trilogi, .