Forfatteren beskriver sine møder med Grønland i henholdsvis 1950'erne og igen 50 år senere. For læsere med interesse i Grønland og det dansk-grønlandske forhold.
I bogens 3 dele møder forfatteren Grønland på forskellige måder og præmisser. Da hun første gang flytter til Grønland i 1953, er det som præstefrue og med et minimum af kendskab til det land og de byer (Nuuk og Uummannaq), som hun nu skal bo i. Efter et år tilbage i Danmark flytter familien igen til Grønland i 1957, og forfatteren tager nu større del i det grønlandske samfund bl.a. gennem jobbet på KNR (Grønlands Radio). Begge disse dele af bogen bygger på en lang række breve skrevet dengang. Bogens tredje del bygger på besøge i Uummannaq i 2007 og Nuuk i 2015, hvor forfatteren taler med en række mennesker om det nutidige Grønland og de udfordringer landet står overfor. Bogens forfatter er cand. mag. i fransk og eskimologi og er journalist med over 25 år i DRs tv-kulturafdeling.
Igennem sine oplevelser fortæller forfatteren om livet i Grønland og beskriver de forhold og forskelle, der er mellem grønlændere og danskere, men hun viser også, hvad der binder os sammen, og hvor vi kan mødes.
I 2016 udkom Jørn Riels erindringer Mit livs skrøneMin barndom i Grønland som også tager os med til Grønland. I Min barndom i Grønland, 2016, fortæller en række danskere om deres barndom i GrønlandI 2016 udkom Jørn Riels erindringer Mit livs skrøne som også tager os med til Grønland. I , 2016, fortæller en række danskere om deres barndom i Grønland.