Nauja Lynge er en ivrig deltager i debatten om rigsfællesskabet, og hun fortæller i denne bog om sit eget liv og erfaringer med at have en dobbelt identitet som både dansker og grønlænder. For læsere med interesse i rigsfællesskabet og specielt den dansk/grønlandske debat.
Nauja Lynge er datter af en grønlandsk far og en dansk mor og er barnebarn til den grønlandske kulturperson Hans Lynge. Igennem bl.a. formandsposten for Foreningen Rigsfællesskabet og sin erhvervskarriere har hun skabt opmærksomhed omkring de udfordringer, som vores rigsfællesskab har skabt og står overfor. Med denne bog fortæller hun sin egen historie som grønlandsdansker og beretter om, hvor svært det har været at finde en identitet som både grønlænder og dansker og sætter det i perspektiv i forhold til debatten om Grønlands løsrivelse og vores rigsfællesskab i det hele taget.
Bogen giver et sjældent indblik i hvilken kamp, det kan være at være både dansker og grønlænder og skulle finde sin plads og identitet. Bogen er med til at skabe et mere nuanceret billede af, hvordan det er at være grønlandsdansker, og specielt bogen sidste afsnit om hendes virke som meningsdanner er tankevækkende.
Der findes flere biografier med udgangspunkt i Grønland såsom AmatøreskimoMed nordlys i øjneneGrønlands indre liv og Med nordlys i øjnene eller Grønlands indre liv (Samlet udgave) om forfatterens farfarDer findes flere biografier med udgangspunkt i Grønland såsom Amatøreskimo og eller Grønlands indre liv (Samlet udgave) om forfatterens farfarDer findes flere biografier med udgangspunkt i Grønland såsom Amatøreskimo og Med nordlys i øjnene eller (Samlet udgave) om forfatterens farfar.