Målgruppen er personer, der arbejder med børn, der har følelsesmæssige og sociale vanskeligheder - og dermed er både pædagoger og lærere samt studerende potentielle brugere. Bogen er en fin indgang til arbejdet med mindfulness blandt børn og unge.
Som forfatteren skriver, er der ikke meget litteratur om mindfulness for børn og unge. Hun er autoriseret psykolog og har lavet kandidatafhandling om emnet. Bogen indledes med fire kapitler, der gennemgår teorien om og baggrunden for arbejdet med mindfulness, hvor der hele tiden trækkes referencer til, hvordan det med modificering kan bruges til børn og unge med forslag til anvendelse i praksis. Det sidste kapitel indeholder efter en kort introduktion en lange række øvelser med forklarende baggrund til øvelsens indhold. Det drejer sig om åndedrætsøvelser, sanseøvelser og krops- og bevægelsesøvelser - alle med henblik på at finde den indre ro. Sproget er mundret, når man har forstået terminologien.
Mindfulness i pædagogikken (11/51) forholder sig mere teoretisk til emnet end nærværende titel. Positiv psykologi i skolen (11/26) har mere konkrete eksempler fra undervisningen uden de samme øvelser som denne bog.
God indføring i emnet for lærere og pædagoger, som her sagtens kan finde nye måder i arbejdet til børns bedste. Anbefales til skolernes læringscentre og bibliotekernes pædagogiske samling.