Genudgivelserne fra forlaget af endnu en række af krimidronningens whodunit-historier henvender sig til alle yndere af hendes univers, her med manden med "de små grå", Hercule Poirot som hjernen bag opklaringerne.
Agatha Christie har stadig godt fat i sit krimi-publikum. Skønt genren har undergået en rivende udvikling, siden hun skrev sine whodunit-fortællinger på traditionens grund, efterspørges hendes bøger stadig, og de understøttes af, at flere er blevet til storfilm, fx den her foreliggende Mordet i Orientekspressen, ligesom der stadig drejes tv-serier over dem, så hendes univers fænger stadig, måske også på en vis nostalgi og hygge. De tre her foreliggende genudgivelser er alle i den gode ende af hendes Hercule Poirot fortællinger, hvor brikkerne samles fortællingen igennem - og forbrydelsen afsløres af Poirots enestående hjerne på de sidste sider: "Det var Poirots øjeblik. Alle ansigter var vendt mod ham i ivrig forventning", som det står i Kortene på bordet.
Mordet i Orientekspressen, 1934, Kortene på bordet, 1936 og Hercule Poirots jul, 1939, har alle været udgivet før; de genudgives nu i Michael Alrings mundrette, nutidsdanske oversættelse til glæde for Christies store læserskare.
Genudgivelserne sikrer, at Christies store publikum stadig vil have adgang til disse stadig holdbare fortællinger, som også appellerer til alle yndere af, hvad man kunne kalde det hyggelige mord.