Bogen må være en kærkommen hjælp til alle, der arbejder med at hjælpe børn og unge til at ændre deres adfærd - især pædagoger og lærere, men også forældre med en lille smule psykologisk forståelse kan få gode råd i denne bog. Bogen kan også anvendes i studiekredsarbejde i forbindelse med inklusion.
Bogen er opdelt i tre dele. Den første er en gennemgang af den teoretiske ramme for den samtalemetode, som kaldes for "den motiverende samtale". Anden del fører teorien over i konkrete redskaber, der kan anvendes i praksis. Tredje del giver eksempler på, hvordan man som pædagog og lærer kan anvende teorien og redskaberne i arbejdet på at øge muligheden for at "problematiske og skæve" børn kan blive en del af skolens fællesskab. Bogen giver eksempler på, hvordan man med respekt, ro, anerkendelse og inddragelse opstiller rammer for dialoger, som medinddrager eleven som respekteret samtalepartner, der er med til at definere egne løsninger.
I de senere år er der udgivet mange bøger om coaching, om inklusion og støttende læringsmiljøer for børn med adfærdsproblemer. Denne bog kan opfattes som en form for pædagogisk coaching, men er alligevel helt sin egen.
Bogen opstiller en række kommunikationsredskaber, som kan anvendes af lærere og pædagoger, der arbejder med rummelighed. Den er let at læse, hvis læseren har lidt baggrundsviden. Bogen kan stå alene, eller læses som supplement til anden litteratur om emnet. Det er en bog, der bør stå på alle skolers lærerbibliotek.