Bøger / faglitteratur

Myter om magten : om kvinder i topledelse


Beskrivelse


9 kvinder, der alle er ledere og medlemmer af netværket Women of Influence, prøver at give nogle svar på, hvorfor kun 6% af toplederne i Danmark er kvinder, når 65% af alle unge kvinder bliver uddannede og mange af dem bliver mellemledere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2012

af

af

Jette Landberg

d. 22. juni 2012

For alle beslutningstagere, topledere, headhuntere, kvindelige ledere in spe, mellemledere. For såvel kvinder som de mænd, der interesserer sig for nødvendigheden af, at der i de næste år kommer langt flere af de veluddannede kvinder ind i topledelser.

65 % af unge kvinder bliver uddannede, og mange bliver mellemledere. De burde derfor være potentielle toplederemner, men kun 6 % af topledere er kvinder i Danmark. Det er et alt for lavt tal, og hvorfor det er sådan, prøver 9 kvinder, der alle er ledere og medlemmer af netværket Women of Influence, at give nogle svar på. Problemet er størst i den private sektor, men går igen alle vegne. I del 1 gennemgås først den udfordring, der ligger i emnet, i del 2 beskrives de myter, der er gængse, bl.a. at kvinder ikke vil være topledere, og rigtigheden vurderes. I del 3 ser forfatterne på mulige fremtidsscenarier, og til slut får alle involverede parter gode råd fra de 9 erfarne, kvindelige ledere.

Den bog, der kommer nærmest på denne, er Betina W. Rennisons Knæk kønnets koder, ligeledes fra i år. Rennison er lektor på CBS, og hun behandler nogle af de samme emner og når til nogle af de samme konklusioner og muligheder. Bogen her giver et reelt billede af klimaet for kvinder på toppen, da forfatterne har deres plads der.

En vigtig og nødvendig bog om et emne, der vil være stigende fokus på i den kommende tid, med nogle konkrete råd om hvad man kan gøre fra alle involverede parters side.


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 2. sep. 2012


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 8 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 8 (2012)